• שעות פתיחה: א - ה 16:00 - 8:00 | שישי 08:00-12:00 | שבת-סגור

מנשא אופניים

מנשא אופניים

לפני כמה זמן לקחתי את האופניים, התקנתי אותם על מנשא אופניים על החלון האחורי שלי, עיגנתי אליהם מספר נוסף, קצת עקום, קצת מתפנף – כדרכם של מספרים שקושרים על האופניים במנשאים האחוריים, ויצאתי לרכיבה.
כביש 6 מקצר את הדרך ליעד, ומאריך לי את זמן הסינגל, אבל לאחר אותה רכיבה, קיבלתי אימייל מזהיר מרשויות כביש האגרה שעלי לשים לב למספר ואם לא אזהר – ינקטו נגדי צעדים. בזוכרי את הקנסות המאמירים והדרקוניים של הארגון הזה בעבר (לצד העובדה שאני כבר לא עובד במקום שמממן לי את האגרה הזו) הבנתי, שהגיע הזמן להפעיל את פונקציית “המנע מכבישי אגרה” ב Waze, ולהצטרף לעם בפקקים בציון. אה, וגם להתארגן סוף סוף על איזה מנשא אופניים חזק, איכותי ועם מספר נורמלי ויציב מאחור!

מנשא אופניים – האלטרנטיבה הלא ממותגת של א.ג נגררים מכפר סבא

א.ג נגררים מכפ”ס עוסקים בנגררים וקראוונים (מיובאים מגרמניה) ובאבזור לתחומים האלה.
את מנשאי האופניים, מתוצרת “נאק” הסינית הם מייבאים כבר שלוש שנים ומכרו כמות יפה.
אסף גרובר, הבעלים ומנהל המקום מספר: “בכל שנה אנחנו רואים את מתקני האופניים משתדרגים – ככה יודעים שזו חברה איכותית, כיוון שרואים שיש שם עבודה על המוצר ובכל שנה יש התקדמות ניכרת. אנחנו מתמקדים במנשאים לווים כיוון שזה משלים לתחום העיקרי שלנו”.

כמה זה עולה?

המנשא שבמבחן, לשלושה/ארבעה זוגות עולה 1,350-1,600 ש”ח כולל מע”מ. האחריות המלאה ניתנת בישראל במקום.
זה בד”כ הרבה פחות ממה שתשלמו על מנשא דומה ממותג מערבי (ההפרשים יכולים להגיע ל 1500 ש”ח ומעלה).

מבחן למנשא מתוצרת נאק
3 זוגות אופניים
משווק: א.ג נגררים, רח’ יוחנן הסנדלר 8 כפ”ס
טלפון משווק: 050-5500180

אסף מספר לי על כל ההיבטים של המתקן, ורשימת הפיצ’רים הארוכה שלו: “המנשא מגיע עם פנסי לד בניגוד לרוב המתחרים, נעילות לכל האופניים בהחזקה לרמה וקשירה לגלגלים, נעילה לאוטו, והתאמה לכל סוגי התפוחים (נעילה מתכווננת).

מנשא אופניים ייחודי זה עמיד למשקל גבוה. פורמלית עד 45 קילו, אבל בפועל אני בודק אותו עד 300 קילו. הוא מעט כבד יותר משל המתחרים (כ 15 ק”ג) אבל אני מעדיף חוזק על משקל קל.
המתקן בעל ידית ויכולת הטיה כלפי מטה כדי לפנות מקום לפתיחת הבגאז’. הקשת העליונה של האופניים היא מתקפלת ואפשר להכניס אותו לאוטו. גם פאנל האורות האחורי בר פירוק עם פרפרים לאכסון קל. המסילות מאלומיניום, ויש מקום ייעודי עם תפסים למספר של הרכב ללא ברגים.”

ניסיתי במקור לייצר מבחן משווה עבורכם, כדי שיהיה רפרנס למתקנים האחרים שבשוק, אולם חלקם לא ענו לטלפונים ולאחרים לא היה מתקן דומה במלאי למבחן. דומה שא.ג נגררים הכי רוצים את העסקים שלכם, וזו עוד אינדיקציה מבחינתי שכדאי לעבוד איתם. אסף מאוד רצה שנשווה את המוצר הסיני הזה לאחרים, וגם משתמש נוסף שדיברתי איתו אמר לי שכדאי להשוות – כי מה שמגלים הוא שהמותגים המערביים מאוד יקרים, ובסה”כ – לא מספקים שום תועלת עדיפה על המתקן הסיני שהוא זול בהרבה, אולם לא פחות איכותי. רציתי לבדוק את הטענה הזו בעצמי ואני מקווה שעוד אצליח.

אין ספק שבפעמים הראשונות הייתי פחות יעיל בכל התהליך של הוצאת המתקן מהמחסן, וסדר הפעולות להתקנתו. עם השימוש החוזר, זה הופך להיות קל וזריז, והיום לאחר תקופה מסוימת – זה הרבה יותר נוח לי מכל מתקן אחר. כל התהליך מהאחסון ועד מוכנות לנסיעה התקצר מאוד. אני חושב שלמעט מקרה בו יש לכם כבר מתקן גג שמותקן תמיד, זו אחת האופציות היותר נוחות מבחינת זמן ההתארגנות.

סדר הפעולות שמבצעים הוא – הוצאת המתקן מהמחסן במצב מקופל והנחתו ליד הרכב, פתיחת קשת המיתקון של האופניים למצב אנכי, הצבה שלו על וו הגרירה, וסגירת ידית ההידוק הגדולה כך שהוו ממותקן ויציב על הוו. חיבור של כבל החשמל אל שקע החשמל שנמצא צמוד לוו הגרירה עצמו, ונעילה של הוו במפתח הקטן כך שלא ניתן יהיה לגנוב אותו בקלות מדי מהרכב.

אז מביאים את האופניים, מניחים אותם על המתקן, משתמשים באחת משלושת הזרועות שעל קשת המיתקון וסוגרים איתן את הקלמפה על הרמה לעיגון האופניים על המתקן. מהדקים את שני הגלגלים למסילות שלהם, ואתם מוכנים ליציאה.

תופסני הגלגל מעט צרים ויתאימו לצמיגים של מקסימום 2.2. רוכבי פרירייד – ישימו את זה כך שהקוביות יתפסו את שולי הפלסטיק אבל זה לא ישב אופטימלי. אם אתם רוכבים עם ציוד אנדורו וצמיגים עבים אמליץ לכם לברר האם יש מסילות רחבות יותר מאלה שהגיעו על המתקן לבחינה.

השתמשתי במתקן לא מעט, בהרבה נסיעות, להרבה רכיבות, ועם חניות במקומות מגוונים – בחניונים בתשלום, בחניון תת קרקעי (עם קיר מאחור…), בחנית הבית הצפופה שלי, ועוד. המתקן בולט בצורה די משמעותית אחורה מהרכב. זה משהו שצריך לקחת בחשבון בעיקר בהקשר של חניה – זה מגביל בנסיעות לעיר ולמקומות בהם אתם לא יודעים מראש שאין בעית חניה, ומצריך אתכם לבוא מוכנים לרעיון שתצטרכו לפרק אותו ולהכניס אל הספסל האחורי בהנחה שאין אופניים מאחור.

בחניון התת קרקעי של העבודה, יש קיר מאחור. פה גיליתי שמעט קשה לדייק את המרחק המינימלי ברברס, אבל התאורה אל הקיר מסייעת לכם לראות שאתם מתכוונים (קוטר האור המוקרן על הקיר הולך וקטן עד שאתם כמעט וצמודים אליו ברברס…). כאן כבר גיליתי את הפיצ’ר הראשון שהייתי מוסיף למתקן הזה: הפלסטיקים\כיסויי הפנסים האחוריים הם הדבר הכי בולט מאחור – והיה עדיף לו היה פלסטיק עמיד בולט קצת יותר מהפנסים כלפי חוץ כדי שרברס לא מדויק הפוגש קיר או את הפגוש שמאחור בחניה, לא ישבור את פנסי המתקן. תהיו זהירים ברברס!

למרות שרוב השימושים שלי היו עם זוג אחד בלבד, הרי שהיתרון הגדול של המתקן הזה התגלה כשלוקחים יותר מאחד. הוא מעולה לאיסוף חברים והאופניים שלהם לרכיבה, ומאפשר לשלושה זוגות להצמד בצפיפות מאחור. הוא נראה כמו משהו שיעמוד במשקל של כ 45 ק”ג של שלושה זוגות כאלה, ולעומת מתקני נשיאה, אין ספק שהוא יציב ומפחיד פחות – והתועלת בו עולה ככל שמשתמשים יותר בנשיאת שניים או שלוש זוגות.

אני מקווה שעוד ייצא לי לבחון את המתחרים, אבל אין ספק שכבר כעת התגלה פה מתקן מצוין. במבחן ארוך טווח אולי אגלה את הדברים הקשורים לאמינות ועמידות חלקים שבמבחן כזה פחות נחשפים אליו, אבל בחודש של שימוש אינטנסיבי הוא עבד טוב מאוד, וממחקר זריז באינטרנט גיליתי שרוב המתחרים הדומים לו עולים לפחות 1000 ש”ח יותר, ולפעמים גם 2000 יותר, שאני בכלל לא בטוח שהם מוצדקים: בסה”כ מדובר פה בטכנולוגיה פשוטה שלא בטוח שהמיתוג אמור לשחק בה תפקיד מרכזי.

מבחינתי הפתרון של מנשא הוא מעולה: הוא מונע את הצורך בהשארת גגון על האוטו (ולכן חסכוני יותר בדלק, וברעש רוח בזמן הנסיעה), מאפשר הובלה קלה יחסית של 3 זוגות אופניים, והוא מרגיש הרבה יותר בטוח ולא מתנדנד כמו מנשאי חלון. זה שידרוג דרמטי בנוחות הנסיעה לרכיבה ואני בהחלט ממליץ על הפתרון הסיני הזה, שדומה שמספק תועלת גבוהה לתקציב.

    X

    יש לכם שאלה?

    השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם האפשרי.